Bebeklerde Sonbahar Alerjisine Dikkat!

10-09-2022 12:47
Bebeklerde Sonbahar Alerjisine Dikkat!

 

Yaz tatilinin ve keyifli deniz günlerinin sonuna gelirken hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte sonbahar alerjisi de yavaş yavaş kendini hissettirmeye başlıyor. İlkbahar ve yaz aylarında görülen alerjilerden biraz daha farklı olan sonbahar alerjisi çoğunlukla grip ile karıştırılıyor. Yetişkinlere göre hava değişikliklerinden ve alerjilerden daha çok etkilenen minikleri de es geçmeyen sonbahar alerjisine karşı bebeklerinizi nasıl koruyabilirsiniz?
 

Sonbahar Alerjisi Belirtileri Nelerdir? 

Sonbahar aylarında nemli ve rüzgarlı havalar nedeniyle virüsler ve bakteriler diğer aylara göre daha hızlı yayılıyor. Özellikle rüzgarlı havanın etkisi ile yayılan çeşitli maddeler solunum sistemini tahriş edebilir ve bebeklerin bağışıklık sistemini zayıflatabiliyor. Hem içsel hem de dışsal faktörlerden dolayı tetiklenebilen sonbahar alerjisi miniklerde bazı belirtilerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bebeklerde sonbahar alerji belirtileri arasında şunlar sayılabilir;
 
- Burun akıntısı
- Gözlerde kızarıklık
- Genizde kaşıntı
- Burun tıkanıklığı
- Burun kaşıntısı
- Uzun süre devam eden kuru öksürük
- Hırıltılı solunum
 
Sonbahar alerji belirtileri kendini her bebekte aynı şekilde hissedilmeyebilir. Bazı bebekler alerji belirtilerini daha az hissederken bazılarında ise belirtiler şiddetli bir şekilde kendini gösterebilir.
 

Alerji mi? Grip mi? Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Sonbahar döneminde alerjiler ile birlikte ortaya çıkan ve bebekleri etkileyen bir diğer rahatsızlık ise viral enfeksiyonlar. Bu aylarda yaygın olarak görülen viral enfeksiyonların ve alerjilerin belirtileri ortak olduğu için bu ikili, ebeveynler tarafından sık sık karıştırılıyor. Ancak bu iki hastalığının ayrımının yapılamaması bebeğin iyileşmesini de geciktiriyor. Bebeğinizin sonbahar alerjisi belirtilerini mi yoksa grip belirtilerini mi gösterdiğini anlamak ve etkili tedavi yöntemini öğrenmek için hemen bir uzmana başvurmalısınız. Bu sayede bebeğinize en doğru tedavi uygulanır ve miniğiniz kısa süre iyileşir.
 

Sonbahar Alerjisi Nasıl Tedavi Edilir?

Sonbahar alerjisine ne iyi gelir ya da sonbahar alerjisi nasıl geçer soruları için en iyi cevabı uzman doktorunuz verebilir. Tedavi yöntemi bebeğinizin gösterdiği belirtilerin şiddetine göre değişilik gösterebilir. Burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve öksürük gibi belirtiler için çeşitli ilaç alternatifleri bulunur.
 

Sonbahar Alerjisi ile Nasıl Başa Çıkılır?

Sonbahar alerjisine neden olan etkenleri ortadan kaldırmak ve alerjiye karşı bebeklerinizi korumak için şunları yapabilirsiniz;
 
- Bebeğinizin alerjilere yatkın bünyesi varsa bu dönemde ev içerisindeki nemi azaltmak için çeşitli önlemler alabilirsiniz. Banyo ve tuvalet gibi nem tutan alanlarda kabarma olmamasına dikkat etmelisiniz. Yatak odası, bebek odası ve salon gibi alanlarda bulunan halılar üzerinde toz olmamasına özen göstermeli ve bu alanları sık sık havalandırmalısınız.
 
- Ev içerisinde ve bebeklerinizin yakınlarında sigara içmemelisiniz. Ev içerisinde sigarayı farklı bir alanda içseniz bile koku ve duman bebeğe gideceği için iç mekanlarda sigara içmekten kaçınmalısınız.
 
- Ek gıdaya geçen ve dışarıdan besin desteği alan bebeklerinizin tükettiği besinlerin taze olmasına dikkat etmeli ve bebeklerinizin beslenmesine mevsime uygun olan sebze ve meyveleri eklemelisiniz.
 
- Bebeklerde sonbahar alerjisi belirtilerinin önüne geçmek için dışarıya ya da parka çıkarken bebeğinize maske takabilirsiniz. Maske bebeğinizi dışarıda bulunan tozlara, virüslere ve polenlere karşı korur.
Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.