Bebeklerin Bağışıklığını Güçlendiren 5 Besin

09-11-2022 16:43
Bebeklerin Bağışıklığını Güçlendiren 5 Besin



Belki bebeklerini sağlıkla kucağına alacağı günü sabırsızlıkla bekleyen bir anne ve baba adayı belki de anne-baba olmayı düşünen genç bir çiftsiniz. Bebeğinizi sizden daha çok düşünen ve onu daha iyi koruyacak birini düşünemeyiz ancak Mukano Kids olarak bu yazımız ile miniğinizi hastalıklardan ve mevcut sağlığını koruyacak hususlardan bahsedeceğiz. Sizleri bebekler için oldukça önemli konulardan biri olan bebek bağışıklığı hakkında bilgilendirmek istiyoruz.


 
Hepimiz biliriz ki bağışıklık sisteminin güçlü olması için yediklerimize dikkat eder ve bağışıklık sistemini güçlendirici besinleri tercih etmeye çalışırız. Peki şöyle düşündük mü biz de işler böyle ilerlerken bebekler için nasıl ilerlemeli ve nelere dikkat etmeliyiz? Bebek bağışıklığı gerçek anlamda bilinçlenmesi gereken ve oldukça önemli bir meseledir o yüzdendir ki ebeveynleri olarak, miniğinizi büyütürken ‘’bebeklerde bağışıklık sistemi’’ üzerinde durmanız ve bu konuya oldukça hassasiyet göstermeniz gerekiyor.
 
Bu yazıyı okuduktan sonra bebek bağışıklığı nasıl güçlenir? Bebeklerde bağışıklık güçlendirici besinler ve bebeklerde bağışıklık güçlendirici diğer etmenler nelerdir? Sorularına cevap bulacak ve detaylı bilgi sahibi bir ebeveyn olacaksınız…



 

Anne Sütü


Annenin sağlığı el verdikçe bebeğini sadece anne sütüyle beslemesi gereklidir ve en sağlıklı beslenme şekli de onun için budur. Çünkü anne sütü bebeklerde bağışıklık sitemini güçlendiren besinlerin en özelidir.
 
İçinde bulunan mucizevi vitamin ve minerallerle belli bir süreye kadar bebeğiniz için tek başına yeterli olarak, onu sağlıklı bir şekilde besleyecek ve bağışıklık sistemini korumanıza yardımcı olacaktır. Belirli bir süre sonra doktor önerisi alınarak anne sütüne ek olarak diğer besinlere geçiş sürecine başlanmalıdır.
 

A ve C Vitamini İçeren Meyveler


A vitamini metabolizma sisteminin doğru şekilde işlemesini sağlayan organik bir bileşiktir ve hastalıklara karşı kalkan görevi görür. C vitamini ise oldukça güçlü antioksidanlardan biri olarak sayıldığından vücutta ki bağışıklık sistemini güçlendirir. Bebeğinize a ve c vitamini içeren besinleri yedirmek istediğinizde, tercihiniz yemesi oldukça kolay olacağı için meyveleri püre haline getirmek olmalıdır.
 
Bu yüzden a ve c vitamini içeren meyveler tadı güzel ve mantıklı bir seçim olacaktır. A vitamini içeren meyveler arasında nektarin, portakal, şeftali, mango, kayısı, karpuz, greyfurt ve kavun; C vitamini içeren meyveler de ise portakal, mandalina, kivi, greyfurt, çilek ve ananas sayılabilir. Bu meyveleri mevsimine uygun olarak bebeğinizin öğünlerinde mutlaka kullanmaya özen gösteriniz.

 

Yoğurt


Yoğurt, doktorlar tarafından süt ürünleri arasında insanlar ve bebekler için en faydalı besin olarak önerilir. İçinde bulunan probiyotikler ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Burada önemli nokta bebeğinize ek besin olarak vereceğiniz yoğurdun ev yapımı olmasıdır. Market raflarında bulunan yoğurtlar ister istemez doğallığından ödün verilerek fabrikasyon tarz da üretilmektedir.
 
Ev yoğurdu yapma fikri sizi endişelendirmesin, kolayca ulaşabileceğiniz yoğurt mayası ve güvendiğiniz bir çiftlikten tedarik edeceğiniz doğal süt ile evinizde yoğurt yapmak oldukça basit ve kolay olacaktır. Yoğurdu bebeğinize yedirmeyi daha da lezzetli bir hale getirmek istediğinizde; a ve c vitaminleri içeren meyvelerden herhangi birini doğal ev yapımı hazırlanmış yoğurda ekleyerek evde kendi meyveli yoğurdunuzu yapabilirsiniz.
 

Sarımsak


Gelelim doğal antibiyotik olduğu bilimsel araştırmalarca kanıtlanan sarımsağa; dozajını iyi ayarlayarak bebeğinizi bu mucizevi besinle tanıştırmalısınız. Sarımsak bağışıklık sistemini güçlendirerek onu hastalıklardan koruyan oldukça önemli besinlerden sayılmaktadır. Sarımsak içeriğinde çok zengin vitaminlere ve minerallere sahiptir.
 
Sarımsağı bebek besinlerinde nasıl kullanabilirim kaygısına kesinlikle düşmemelisiniz aksine sarımsak yapacağınız çorbalara, haşladığınız sebzelere yakışarak onları oldukça lezzetli bir hale dönüştürmektedir. Sarımsağı mümkün olduğunca bebeğiniz için hazırladığınız yemeklerde kullandığınızda onun bağışıklık sistemini güçlendirmiş ve korumuş olursunuz.

 

Yeşil Yapraklı Sebzeler



Yukarıda öğrendiğimiz üzere vücudumuza a vitamini almak bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir. Meyveler de olduğu gibi yeşil yapraklı sebzeler de a vitamini açısından oldukça zengindir. Yeşil yapraklı sebzelere örnek olarak kale, lahana, ıspanak ve roka sayılabilir.
 
Uzmanlara göre yeşil yapraklı sebzeleri pişirirken uzun süre sıcak suda kaynatmak doğru değildir. Diriliği alındıktan sonra bebeğiniz için ister püre halinde ister minik dilimlerle sebzeleri onun için yemeye hazır hale getirebilirsiniz, dilerseniz bebeğinizin yemeğine sarımsak ve zeytinyağı eklemesi yaparak sebzeleri daha da lezzetli bir hale de getirebilirsiniz.
 



Bugünkü yazımızdan anlayacağınız üzere bebeğinizi beslemek sadece onun karnını doyurmaktan ibaret değildir. Miniğinizin ilk 6 ay bebek sütü ile beslenmesinin ardından onun bağışıklık sistemine yardımcı olacak gıdaları tercih ettiğiniz bir ek besine geçiş süreci onu genel olarak her türlü hastalıktan koruyacaktır.
 
Bebeğinizin bağışıklığı sistemi güçlü olduğu sürece sağlıklı bir büyüme ve gelişme süreci yaşayacaktır. Mukano Kids olarak bloglarımızda sizlere en çok fayda sağlayacak konuları ele alarak bu özel ebeveynlik yolculuğunda sizi ve bebeğinizi düşünüyoruz. Her anlamda mutluluğunuz için çalışmaya ise devam ediyoruz.
Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.