Bebeklerle Seyahat Ederken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Önemli Nokta

05-08-2022 15:04
Bebeklerle Seyahat Ederken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Önemli Nokta

Bebeklerle Seyahat Ederken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Önemli Nokta

Yemyeşil yollardan geçtiğiniz denizin havasını içinize doya doya çektiğiniz bir yolculuğa çıkmak ister miydiniz? "Kim böyle rüya gibi bir seyahate çıkmak istemez ki” dediğinizi duyar gibiyim. Peki sizi bu yolculuğa çıkmaktan alıkoyan şey nedir?
 
Cevabınız bebeğiniz ile ilgiliyse artık bu engele takılmadan istediğiniz yolculuğa rahatça çıkabileceğinizi söylesek? "Nasıl olacakmış bu?” diyenler için bebeklerle seyahat ederken dikkat edilmesi gereken 5 önemli noktayı ve seyahatin nasıl keyifli bir hale getirebileceğini anlatıyoruz.
 
Bebekle seyahat ederken bazı kurallara dikkat ederek hem çok eğlendiğiniz hem de bolca gezdiğiniz bir tatil yapabilirsiniz. Bu sayede bebeğiniz ile unutulmaz bir yolculuk deneyimi yaşayarak onun sosyal gelişimine de katkıda bulunabilirsiniz.
 
 

1. Sık Sık Emzirin 

Bebekle seyahat ederken onun sakin kalması ve daha kolay bir şekilde uykuya dalması için yolculuk sırasında onu sık sık emzirin. Yolculuk esnasında bebeğinizin huzurunun kaçmaması için düzeninin bozulmaması çok önemlidir. Bu nedenle onun beslenmesini aksatmamalı ve keyfini kaçırmamalısınız.
 
Özellikle bebeklerle uçak seyahati yaparken bebeklerin basınçtan etkilenmemesine yardımcı olan etkili yöntemlerden biri olan emzirme aynı zamanda bebeğinizin basınçtan kaynaklı kulak ağrısı yaşamasının da önüne geçer. Böylece bebeğiniz ve siz huzurlu bir yolculuk geçirebilirsiniz.
 

2. Bebek Çantası Hazırlayın

Seyahate çıkmadan önce bebeğinizin nelere ihtiyacı olabileceğini düşünerek detaylı bir liste hazırlamalısınız. Bebekle seyahat listesi içerisine bebeğiniz için yedek kıyafetler, yaz döneminde iseniz güneş kremi, yeteri kadar bebek bezi ve iç çamaşırı gibi temel ihtiyaçları eklemelisiniz.
 
Listede yer alan ihtiyaçları ve seyahat için gerekli diğer malzemeleri hafif ve taşınması kolay bir çanta içerisine yerleştirmelisiniz.
Ayrıca bebek çantası içerisine yolculuk sırasında bebeğinizin oyun oynayabilmesi ve oyalanması için oyuncak da eklemeyi unutmamalısınız.
 
Bebekle seyahate çıkarken alınması gerekenler arasında şu malzemeler de bulunur;
 
-Pişik kremi
-Beslenme önlüğü
-Bol bol su
-Küçük bir yastık
-İnce bir battaniye
-Yara bandı
-Suluk
-Yemek termosu
-Biberon
Seyahate çıkarken bebekleriniz için aldığınız kıyafetlerin terletmeyen bir yapıda olmasına ve emzirmeyi kolaylaştırmak için pratik şekilde giydirilebilmesine dikkat etmelisiniz.
 
Sıcak yaz günlerinde bebeğinizin cildinin nefes almasına yardımcı olan müslin kumaştan üretilen Andy Wawa Erkek Bebek Müslin Şortlu Takım gibi ürünleri tercih etmeye özen göstermelisiniz.

 

3. Hastalıklara Karşı İlaç Alın

Bebekler, yolculuk sırasındaki hava değişikliklerinden kolayca etkilenebileceği için hasta olabilme ihtimallerine karşı doktorunuzun önerdiği ilaçları mutlaka yanınıza almalısınız. Burun tıkanıklığı, ateş ve alerjilere karşı alacağınız ilaçlar sayesinde miniğiniz seyahat sırasında hasta olsa bile kısa sürede iyileşerek keyifli haline geri dönebilir.
 
Bebeğinizin diğer çevresel faktörlerden etkilenmemesi için de bebekle seyahat ederken çanta içerisinde sivrisinek kovucu, güneş kremi ve pişik kremi gibi ürünleri de kesinlikle bulundurmalısınız.
 
 

4. Bebeğinizin Yiyeceklerini Yanınıza Alın

Bebekler yolculuk sırasında sık sık acıkabileceğinden dolayı eğer ek gıdaya geçtiyseniz yanınıza bebeğinizin sevdiği atıştırmalıklardan alabilirsiniz. Bebeğiniz ek gıdaya geçmediyse ve devam sütü ile besleniyorsa bu durumda bebeklerle seyahat etmeden önce bebeğinizin devam sütlerini yanınıza almayı unutmamalısınız.
 
Çünkü gittiğiniz yerde aynı marka devam sütünü bulamayabilirsiniz bu da bebeğinizin alışkanlıklarının değişmesine ve onun huzursuz olmasına neden olur.
 
Yolculuk sırasında bebeğiniz için yanınıza şu gıdaları alabilirsiniz;

-Bisküvi
-Meyveli yoğurt
Havuç
Salatalık
Kek
 

5. Güvenlik Önlemlerini Alın

Bebeklerle araba seyahati yapıyorsanız bebeğinizin güvenliği için mutlaka bir araba koltuğu satın almalısınız.Ek olarak kabin memurundan bebeğiniz için emniyet kemeri istemeyi unutmamalısınız.
 
Eğer uçak ile yolculuk yapıyorsanız ve bebeğiniz 2 yaşından küçükse bu durumda bebeğiniz kucağınızda seyahat edebilir. Ek olarak kabin memurundan bebeğiniz için emniyet kemeri istemeyi unutmamalısınız.
 
Konaklayacağınız otel ya da tesiste bebeğiniz için bebek yatağı olup olmadığını önceden kontrol etmelisiniz. Kalacağınız yerde bebek yatağı yoksa bebeğiniz için kolay taşınabilir park yatakları tercih edebilirsiniz.
Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.