Ev Tipi Ana Kucağı Kullanmanın 6 Faydası

23-01-2023 14:35
Ev Tipi Ana Kucağı Kullanmanın 6 Faydası

Annelerin sıklıkla tercih ettiği ve kurtarıcı olarak gördüğü ev tipi ana kucağı yenidoğan alışveriş listelerinin vazgeçilmezi. Ebeveynler genellikle çok yer kaplayacağı ve işe yaramayacağını düşündüğünden dolayı ana kucağı almak konusunda biraz çekingen davranıyor. Ancak miniklerin kolay taşınmasını sağlayan bu ev tipi beşiğin bilmediğiniz pek çok faydası var. Hadi gelin ana kucağının 6 faydasına birlikte göz atalım.

Ana Kucağı Nedir?

Bebeklerin güvenli bir şekilde taşınmasına yardımcı olan ana kucağı hem evde hem arabada kullanılan bebek koltuğudur. Bu ürünler zamanda sallama özelliği sayesinde bebeğin daha rahat şekilde uykuya dalmasına yardımcı olur. Ayrıca, anne ve bebek arasında bir bağ oluşmasına ve emzirme işlemi için kolaylık sağlar. Özellikle ilk 6 ayını dolduran bebekler sıklıkla annesinin kucağında olmak ister. İsminden de anlaşıldığı gibi bebeklere anne kucağı hissini veren beşikler sayesinde bebeğinizi sürekli kucağınıza almanıza gerek kalmaz. Bebekler çevresini keşfetmeye başladığında etrafındaki nesneleri ayrıntılı şekilde incelemeye başlar. Etrafı merakla keşfeden miniğiniz için anne kucağı hissi veren bebek ana kucağı sizce de harika bir fikir değil mi? Bu sayede anlık işlerinizi hallederken bebeğiniz güvenli bir alanda keyifle zaman geçirebilir.

Ana Kucağı Ne Zaman Alınır?

Yenidoğan bebeklerin doğumdan sonra düz şekilde yatırılması gerekir. Bu nedenle ilk aşamada yenidoğanlar için ana kucağı kullanılması doğru değildir fakat üçüncü aydan sonra alınabilir. Bebeğin gelişiminin sağlıklı şekilde ilerlemesi için üçüncü aydan önce ev tipi beşik tercih edilmemesi gerekir.


Ana Kucağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir bebek taşıyıcısı seçerken dikkat edilmesi gereken pek çok faktör var. Bunlardan bazıları; Güvenlik: Ana kucağının güvenlik standartlarını karşıladığından ve sağlamlık ve dayanıklılık açısından test edildiğinden emin olunmalı. Ev tipi beşiğin UN R129 yüksek güvenlik standartlarına uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca ürünlerin kullanım ve dayanıklılık testlerinden geçmiş olmasına da dikkat edilmelidir.
 
Konfor: Hem sizin hem de bebeğiniz için rahat hissettiren bir taşıyıcı bulmak için farklı taşıyıcı türlerini incelemelisiniz. Taşıyıcının ağırlığı, dolgusu ve ayarlanabilir olması göz önünde bulundurulmalı.
Çok yönlülük: Öne bakan, arkaya bakan ve kalçada taşıma gibi farklı yönleri bulunan bir taşıyıcı olmasına özen gösterin.
Kullanım kolaylığı: Özellikle sık kullanmayı planlıyorsanız takması ve ayarlaması kolay bir bebek ana kucağı seçmeye gayret edin.
Beden ve kilo limiti: Taşıyıcının bebeğinizin ağırlığına ve boyuna uygun olduğundan ve büyüdükçe onları taşıyabileceğinden emin olun.
Malzeme: Nefes alabilen, hafif ve dayanıklı malzemelerden yapılmış bir taşıyıcı beşik tercih edin.
Kişisel tercih: Kişisel tarzınıza uygun bir taşıyıcı seçmek önemlidir. Bebeğiniz için en uygun ana kucağı modelleri için ihtiyaçlarınızı doğru belirlemelisiniz. Satın almadan önce farklı kanguru türlerini denemek ve seçtiğiniz bebek taşıyıcısının hem sizin hem de bebeğiniz için rahat olduğundan ve güvenlik standartlarını karşıladığından emin olmak en iyisidir. Andy Wawa’ nın %100 pamuk kumaştan üretilen ve kundak görevi gören portbebe taşıyıcı modelleri, bebeğiniz için güvenli taşıma ve koruma sağlar.

Ana Kucağı Kullanmanın Faydaları

Ev tipi ana kucağı; bebeklerin sakinleşmesine ve rahatlamasına, annenin dinlenmesine ve kolik sorunlarının azaltımasına yardımcı olur. Bebek taşıyıcılarının en önemli 6 faydası;
1- Bağlanmayı teşvik eder: Ev tipi beşik kullanarak bebeği her an yanınızda taşıyabilirsiniz. Bu sayede anne ile bebek arasındaki bağ güçlenir.
2- Anne kucağında olma hissi verir: Beşikler, bebeğe anne karnında olma hissini hatırlattığı için, bebeğin güvende ve rahat olmasını sağlar.
3- Uykuyu teşvik eder: Ana kucağının sallanma hareketi bebeği sakinleştirir ve daha kolay uykuya dalmasına yardımcı olur.
4- Kolik sorunlarını azaltır: Sürekli ağlayan ve rahatsız hissi yaşayan kolik bebeklerinizi sakinleştirmek için ana kucağından faydalanabilirsiniz. Bebeğin güvende hissetmesini sağlayan ve stresini azaltan beşikler sayesinde miniğinizin kolik sorunlarını hafifletebilirsiniz.
5- Stresi azaltır: Bebeği annenin vücuduna yakın tutmak, sakinlik ve rahatlama duygularını destekleyen bir hormon olan oksitosinin salgılanmasına destek olur.
6- Ebeveynler için kolaylık: Ev tipi ana kucağı, bebeğin uyuması veya dinlenmesi için rahat bir alan yaratırken aynı zamanda minikler için puset görevi de görür. Bu sayede ebeveynlerin bebeği odadan odaya taşımasını veya seyahatlerde yanlarında götürmesini kolaylaştırır.

Ana Kucağı Fiyatları

Ev tipi ana kucağı fiyatları tercih edilecek markaya, modele ve taşıyıcının özelliklerine göre değişiklik gösterir. Ayrıca ana kucağının sallanabilir olması veya titreşim özelliğinin bulunması da fiyat üzerinde etkili olmaktadır. Andy Wawa’ nın portbebe taşıyıcı modelleri hem fiyat hem de hafiflik açısından ebeveynler için uygun bir tercih olacaktır. Standart ölçülere sahip Andy Wawa portbebe aynı zamanda kundak görevi de görür. Çok işlevli bir ana kucağı modeli olan portbebe sayesinde hem minikleriniz hem de siz çok rahat saatler geçireceksiniz!
Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.