İlk Adım Ayakkabıları Ne Zaman Alınmalı?

06-05-2022 11:36
İlk Adım Ayakkabıları Ne Zaman Alınmalı?

İlk Adım Ayakkabıları Ne Zaman Alınmalı?

 
Heyecanla dünyaya gelmesini beklediğiniz miniğiniz hızla büyüdü ve yürümeye mi hazırlanıyor? Küçük ayakları ile ayakta durduğu anı görmek için sabırsızlanıyorsunuz değil mi? Bebeklerinin yürümeye başlaması ve ayakta durması her anne babanın iple çektiği zamanlardan biridir.
 
Ancak bazen ebeveynler bebeklerin ilk adımlarını sağlıklı bir şekilde atabilmesi için gerekli olan ilk adım ayakkabılarını unutabiliyor. Büyük bir merakla çevresini keşfetmeye başlayan miniğinizin ayak gelişimini desteklemek için ona şık ve ortopedik bir bebek ilk adım ayakkabısı alarak ilk adımlarını konforlu bir şekilde atmasına yardımcı olabilirsiniz.
 
İlk adım ayakkabısı ne zaman alınmalı? Tercih edeceğim ilk adım ayakkabısı nasıl olmalı diyorsanız detayları paylaşıyoruz.
 

Bebeklere İlk Adım Ayakkabısı Hangi Ayda Alınmalı?

 
Bebekler 6. aylarından itibaren emeklemeye ve hareketlenmeye başlar. 10. ay ve 14. ay arasında ise bir yerlerden destek alıp ayakta durarak ilk adımlarını atmak için cesaret toplarlar. Her bebeğin yürümeye başladığı dönem değişiklik gösterse de minikler genellikle 12. ay ve 16. aylar aralığında destek almadan yürümeye başlar.
 
10. aydan itibaren bebeğinizin yürüme çabalarını görmeye başladıysanız ilk adım ayakkabısını alabilirsiniz. Fakat bazı bebeklerde bu süreç daha erken olabilmektedir bu nedenle bebeğinizin hareketlerini gözlemleyerek ilk adım ayakkabısını ne zaman almanız gerektiğine karar verebilirsiniz.
 
İlk adımlarını atmaya başlayan bebeklerin ayak tabanlarının ve ayak kaslarının gelişebilmesi için yeri tam olarak kavrayabilmesi önemlidir.
Bu nedenle bebekleriniz için ortopedik ilk adım ayakkabısı tercih ederek ilk adımlarını sağlıklı şekilde atmasında destek olursunuz.
Ayrıca parkta ya da çimlerde ilk adım ayakkabıları yürümeye başlayan bebeğinizin ayaklarını dış etkenlere karşı korur.
 

İlk Adım Ayakkabısı Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

 
Ailenin küçük ve sevimli bireyinin ilk adımlarına eşlik edecek ilk adım ayakkabılarını alırken bazı noktalara dikkat etmelisiniz.
Bebeklerin konforlu bir şekilde hareket edebilmesi için ayakkabılarda belli başlı özelliklerin bulunması gerekir.
 
İlk adım ayakkabılarında bulunması gereken özellikler şunlardır; İlk adım ayakkabısının tabanı düz ve ortopedik olmalıdır.
Bebeğin ayağına uygun büyüklükte bir ayakkabı seçilmelidir.
 
Bebeğin ayağının rahat etmesi için ilk adım ayakkabısının topuk kısmı, ön boşluğu ve eni detaylı şekilde incelenmelidir. Ayakkabı esnek ve hafif olmalıdır.
 
Ayakkabının taban kısmı sert olmamalı ve şekil alabilmelidir. İlk adım ayakkabısı kolay şekilde giydirilebilir özelliğe sahip olmalıdır. Olası kazaların önüne geçmek ve bebeğin düşmesini engellemek için ayakkabının tabanı kaymaz yapıda olmalıdır.
 
Ayakkabı bebeğin bilek kısmını sıkmamalıdır. Yumuşak ve rahat olmalıdır. Size zaman kazandırması ve pratiklik açısından ayakkabının cırt cırtlı olması önemlidir.
 

MukanoKids İlk Adım Ayakkabıları Modelleri ve Özellikleri

 
Hakiki deri kullanılarak üretilen MukanoKids ilk adım ayakkabıları ayağa nefes aldıran yapısı ve antibakteriyel özelliği ile bebeklerinizin ayak sağlığını korur. Bebeklerin yere düz ve doğru şekilde basmasına yardımcı olan MukanoKids hakiki deri ilk adım ayakkabıları anatomik taban kullanılarak tasarlandığından dolayı bebeklerin ayak gelişimine destek olur.
 
Hem kız bebekler hem de erkek bebekler için geniş model seçeneklerine sahip MukanoKids’teki cırt cırtlı ilk adım ayakkabısı çeşitleri kolaylık isteyen ebeveynler için son derece ideal.
 
Çimlerde ya da ev içerisinde yumuşak zeminlerde kullanılabilen ilk adım ayakkabıları bebeğin bileğini nazik şekilde sarar ve miniğinizi rahat ettirir.
 
17 ile 22 arasında geniş numara alternatiflerine sahip olan MukanaKids hakiki deri ilk adım patikleri turuncu, mavi, kırmızı, bordo, sarı ve lacivert gibi canlı renk seçenekleri ile hem kız bebeklere hem de erkek bebeklere çok yakışacak!
Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.