Kış Mevsiminde Bebek Bakımı Nasıl Olmalı?

23-11-2022 11:36
Kış Mevsiminde Bebek Bakımı Nasıl Olmalı?



Bebek bakımı oldukça meşakkatli bir meseledir. Özellikle yaz mevsimini geride bıraktığımız şu günler de taze ebeveynlerin aklında kış aylarında oluşan bebek bakımı zorluğu ile ilgili pek çok soru var. Bir de kışın bebek bakımı oldukça zordur şeklinde kanıksanmış genel bir algı söz konusu olduğundan böyle kaygılar yaşamanız oldukça normaldir ancak belirli noktalara dikkat edildiğinde kış, bebeğiniz ile sorun yaşamadan geçirilmesi mümkün olan herhangi bir mevsim haline gelecektir.
 
Bebeklerin zaten oldukça hassas olan ciltleri kış mevsiminde havadan dolayı kuruyup tahriş olabilir. Sizler bebek bakım seti ve yenidoğan bebek bakımı adı altında satılan setlerde yer alan nemlendirici ürünleri kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalı ve onun sizlere önerdiği markayı tercih etmelisiniz. Soğuk almamasına ve düzgün beslenmesine dikkat edildiği takdir de bebeğiniz, kışın da gayet sağlıklı bir şekilde olağan büyümesine devam edecektir.


 

Kış Aylarında Bebekler Nasıl Giydirilmeli?



Bebekler yetişkinlere göre daha hassas canlılardır. Bebekler için onları sıcak tutan ve bu soğuklara karşı kalkan görevi gören kıyafetler tercih edilmelidir. Bebek kışın kat kat giydirilmez; yapmanız gereken pamuklu ve vücudunu saran bir kıyafet tercih etmektir. Hava sıcaklığına uygun olarak doğru kıyafeti seçmek burada kilit noktadır.
 
İç ve dış mekan geçişlerinde kıyafetlerin değişimi doğru şekilde yapılırsa bebek içerde terlemez, dışarı da ise üşümez. İçerideyken uzun kollu pamuklu üstler ve pantolonlar yeterli olurken; dış mekanda soğukluk seviyesine bakılarak mont ya da kozmonot tulum giydirilerek bebeğiniz soğuktan korunmuş olur. Kıyafetlerin tamamlayıcı olan kış aksesuarları bebeklerin kışlık dolabında mutlaka yerini alıyor olmalıdır. Çünkü bebeklerin belirli bir döneme kadar saçları az olduğundan dış mekan da mutlaka kafasını örten bir kıyafet ya da aksesuarları olmalıdır.
 

Kış Aylarında Bebek Oda Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı?


Uzmanlar, bebekler için ideal oda sıcaklıklığının 22-23 ya da 23-24 derece arasında olmasını önermektedir. Ancak alt sınır 20 derecenin altında olmamalıdır. Ayrıca bebekler iç mekanda da olsa giyimine dikkat edilmesi gerekir. Bir de havanın sıcaklığı kadar dikkat edilmesi gereken başka bir husus ise odanın nemlilik ve kuruluk oranı. Odanın nemi yüzde 40-60 kadar olmalıdır. 

 

Kış Mevsiminde Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı?


Kışı hastalıksız atlatmanın yolu güçlü bir bağışıklık sistemi ile mümkündür. Güçlü bağışıklık sistemi ise sağlıklı ve yeterli beslenme dengesiyle sürekliliğini koruyan bir dinamiktir. Bebekler için en önemli besin kaynağı anne sütüdür. İçeriğinde bulunan mucizevi içerikler ile tek başına bebeğinizi beslemeye yeter ancak ek besinlere geçtiyseniz bebeğinizin beslenme listesinde mevsim meyvelerinden veya sebzelerinden yapılmış püreler, ev yapımı çorbalar, bakliyatlar, et türevleri yiyecekler ekleyerek ona ihtiyacı olan vitaminleri ve mineralleri yeterli miktarda vermelisiniz.Bebek aç bırakılmamalı, ebeveynleri tarafından beslenme takibi yakından takip edilmelidir.
 

Kış Aylarında Bebekler Ne Sıklıkla Yıkanmalı?


Kış aylarında banyo esnasında bebeğinizi üşütmekten korktuğunuzu biliyoruz. Öncelikle bebeklerin bizler gibi sıklıkla yıkanmasına gerek yoktur. Haftada bir defa yıkanması onlar gayet yeterli olacaktır. Kış aylarında bebek banyosu esnasında kullandığınız temizleyici ürünlerin içeriklerinin temiz olmasına da ekstra dikkat etmelisiniz. İçerisinde asla zararlı kimyasal bulunmayan markalardan alışveriş yapmalısınız.
 
Doktorların ortak tavsiyesi Mustela ürün yelpazesinde yer alan bebek bakım ürünleri ile içiniz rahat olsun. 

Sizler ebeveyn olarak bebeğinizin üzerine bu kadar titrerken, Mukano Kids olarak kış mevsiminde bebeğinizin ihtiyaç duyduğu her şeyi size uygun fiyatlı ve güvenilir şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Sitemiz üzerinden aradığınız ürünü kolayca bulup detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. 

Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.