Yaz Aylarında Yenidoğan Bakımı Nasıl Olmalı?

18-08-2022 13:30
Yaz Aylarında Yenidoğan Bakımı Nasıl Olmalı?

 
Minik elleri, yumuk gözleri ve mis kokusuyla dünyaya gözlerini açan yenidoğan bebekler; ilgiye, sevgiye ve bakıma ihtiyaç duyarlar. Bebeklerinin her ihtiyacını karşılamaya çalışan ebeveynlerin bu dönemdeki en büyük endişesi ise genellikle "Acaba bebeğime yeterince iyi bakabiliyor muyum” olur.
 
Bebeğiniz hangi mevsimde doğarsa doğsun onun bakımı ve beslenmesi konusunda hassas davranmanız son derece önemlidir. Ancak söz konusu yaz aylarında yenidoğan bakımı olunca konuyla ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaların üzerinde daha fazla durmanız gerekir.
 
Peki yaz aylarında doğan bebeklerinizin bakımı sırasında en çok nelere dikkat etmeniz gerekir?
 
Gelin birlikte konuya daha yakından bakalım.
 
 

Yaz Aylarında Yenidoğan Bebekler Nasıl Giydirilmeli? 

Yenidoğan bebekler doğum sonrasını takip eden ilk bir ay boyunca ısıya karşı oldukça duyarlıdır. Bu nedenle doğum sonrası yenidoğan bakımı sırasında bebeklerinizin ısı dengesini koruyabilecek kıyafetler tercih etmelisiniz.
 
Bebeğinizin ısı kaybetmemesi için özellikle ilk aylarda yenidoğan bebeklerinize pamuklu, ince kumaştan yapılmış şapkalar ve ayağını sıkmayan çoraplar giydirmelisiniz. Bebeğiniz büyüdükçe kıyafetlerini bulunduğu ortamın ısısına uygun olarak seçebilirsiniz.
 
Yaz aylarında doğan bebeklerin, kıyafetlerinin açık renkli ve pamuklu olmasına dikkat etmelisiniz. Yenidoğan miniğiniz için tercih ettiğiniz kıyafetler bebeğinizin cildini rahatsız etmemeli ve onun vücudunun hava almasına yardımcı olmalıdır.
 
Yenidoğan bebek kıyafetleri, bebeğin cildindeki ısıyı çekerek onu serin tutmalı ve onun cildine yapışmayan esnek bir yapıya sahip olmalıdır.
 
Bu nedenle yaz aylarında bebeğinizin narin cildi için %100 pamuk kumaştan ya da müslin kumaştan üretilen ürünleri almaya özen göstermelisiniz.
 
Yaz aylarında yenidoğan bebeklerinizin hassas cildini alerjik reaksiyonlardan korumak için pamuk kumaştan üretilen ve herhangi bir boya içermeyen Mukano Erkek Bebek Ayıcık Nakışlı 4'lü Set Hastane Çıkış Seti’ni rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
 
Yenidoğan bebekler dünyaya yeni uyum sağlamaya başladığı için yazın hava ne kadar sıcak olursa olsun özellikle akşamları, rüzgardan ve serinlikten etkilenebilirler. Bu yüzden bebeğiniz için gündüzleri tulum ve çıtçıtlı body tarzı kıyafetler tercih etseniz de onu üşütmemek için akşamları ona uzun kollu kıyafetler giydirmelisiniz.
 
Kısa kollu çıtçıtlı body ve uzun kollu tulum alternatifi ile bebeğinizin hem gündüz hem de gece rahat etmesine yardımcı olacak Pierre Cardin Hastane Çıkışı sizin içinde kolaylık sağlar.
 
 

Yaz Aylarında Doğan Bebekler Ne Sıklıkla Banyo Yaptırılmalı?

Bebeklerin vücudu tarafından üretilen vücut yağı, bebeğin cilt tabakasını korumaya yardımcı olur. Bebeğe sık sık banyo yaptırmak derideki bu yağı vücuttan uzaklaştırdığı için yenidoğan bebeklerin 1 yaşına gelene kadar çok sık banyo yaptırılmaması tavsiye edilir.
 
Ancak yaz aylarında hava sıcaklığından bunalan ve sık sık terleyen bebeklerinizi haftada 2 kez banyo yaptırabilirsiniz. Banyo sırasında suyun ılık olmasına dikkat etmeli ve suyu dirseğinizle kontrol etmelisiniz. Ayrıca bebeğinizi banyo yaptırırken kimyasal içeren şampuanlar kullanmamalısınız.
 
Bebeğinizin cilt bariyerini koruyabilmek için yenidoğan bebek ihtiyaç listesi içerisine yenidoğan bebeklerin narin cildi için özel olarak üretilmiş yenidoğan şampuanı mutlaka eklemelisiniz. Sabun içermeyen formülü ile miniklerin cildini kurutmadan temizleyen Mustela Yenidoğan Şampuan’ı bebeğinizin cildini nazikçe temizler ve yumuşatır.
 
 

Yenidoğan Bebeklerin Göbek Bağı Bakımı Nasıl Yapılmalı? 

Yenidoğan bebek bakımı konusunda en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan bir diğeri ise göbek bağı bakımıdır. Yaz aylarında yenidoğan bebeklerin göbek bağı bakımını yaparken göbek kordonunun temiz kalmasına çok dikkat etmelisiniz.
 
Her bez değişimi sırasında bebeğinizin göbek bölgesindeki nemli birikintileri, idrar ve kakadan dolayı kirlenmiş göbek bağını yumuşak bir bez ya da pamuklu çubuk yardımıyla temizlemelisiniz.
 
Ayrıca bebeğin göbek kordonunun kuru kalabilmesi için bezin üst kısmının göbek bölgesini kapatmamasına dikkat etmelisiniz. Bunun için bezi takarken aşağıya doğru kıvırarak takabilirsiniz.
Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.